Kötöttpályás luxus - a Maharadzsa Expressz

Töretlen népszerűségnek örvend India legdrágább turisztikai vonata, amit gyakran nemes egyszerűséggel a keleti Orient Express néven is emlegetnek.

A 2010-ben útjára indított fényűző jármű lélegzetelállító tájakon kalauzolja végig az utazót, ezzel bemutatva India fenséges kultúráját és örökségét. A Maharadzsa Express azonban többet kínál mint puszta vonatozás: a vendég a jegy birtokában mélyreható utazást kap az indiai lélek ismeretlen tájaira is.

kotottpalyas_luxus_a_maharadzsa_expressz.jpg

A luxusvonat egyes esetekben több mint egy hétig tartó útja során olyan lenyűgöző helyszínek tárulnak az utasok elé mint a Taj Mahal, Fatehpur Szíkri palotája vagy a szent város, Váránaszi. A vonat a Thár-sivatagtól az Indus-völgyön keresztül Kalibangan településen át olyan pompázatos helyeken is megfordul, mint a Tavak városa, amit kelet Velencéjének is becéznek.


Személyre szabott fényűzés

szemelyre_szabott_fenyuzes.jpg
A 24 kocsiból álló Maharadzsa Express összesen 88 utast fogad egy út alkalmával. Ez a szám kissé kevésnek tűnhet egy ekkora szerelvényre, ám nem szabad elfelejteni, hogy a luxus expressz nem tömegközlekedési jármű.
800 dollár fejenként és naponta a legolcsóbb kabin a Maharadzsán.

Ezt egy 900, majd egy 1400 dolláros fülke követi. Természetesen a fülke úgy értendő, amit a legnevesebb szállodák is elirigyelnének: LCD TV, klíma, telefonvonal, internet. A padló faparkettával rakott, a bútorok faragása gondos mesteremberek keze munkáját dicséri. Az egész olyan, mintha a viktoriánus korba csöppentünk volna hirtelen.

A nagyobb kabinok minibárral és saját nappalival is rendelkeznek, de mindezek eltörpülnek a pompázatos elnöki lakosztály mellett. Ennek persze ára van: az elnöki lakosztály naponta 2500 dollárt kóstál fejenként. Noha az árak kétségtelenül a felhők között járnak, azonban magukban foglalják a korlátlan étel- és italfogyasztást, illetve múzeumi és egyéb belépők díjait is.

A káprázatos szállások mellett a Maharadzsa Expressz két étteremmel is rendelkezik, melyek igazi kulináris élvezetet nyújtanak. A vonat egy jól felszerelt bárral is büszkélkedhet, természetesen a világ legjobb boraival feltöltve. Ám ez még mindig nem minden. Ha az utazó egy kis izgalomra vágyik, próbára teheti a szerencséjét a Lounge Szalon játékasztalainak egyikén, ahol kényelmes fotelek várják a játékosokat.

A klasszikus és a modern világ ízléses ötvözete

a_klasszikus_es_a_modern_vilag_izleses_otvozete.jpg

A Maharadzsa Express üzemeltetői azokra a modern, elfoglalt városi emberekre is gondoltak, akik nem pusztán pihenni, de vásárolni is szeretnének. Az ő számukra került kialakításra a Treasure Chest Szalon, azaz egy felső kategóriás butik, felső kategóriás ajándéktárgyakkal. A fedélzeten 24 órás szoba szerviz működik, így a gondos személyzet a fizetővendégek rendelkezésére áll a nap minden percében. Magától értetődően ha az utas magányra vagy diszkrécióra vágyik, akkor a személyzet láthatatlanná válik.

A vendégek tökéletes pihenéséről és nyugalmáról a Maharadzsa Expressz pneumatikus-hidraulikus felfüggesztése gondoskodik. A vonat tökéletesen zaj- és rázkódásmentes, így az utazóknak nem kell attól tartaniuk, hogy a fényűző ebéd után elfogyasztott gőzölgő kávé a ruhájukra löttyen. Az éjszakai zakatolás is nyugodt szívvel elfelejthető, a vonat ugyanis mechanikai kialakítása miatt az egyik legcsendesebb jármű a világon.

A Maharadzsa Express üzemeltetői jelenleg öt különböző útvonalra értékesítenek jegyeket. A városnézés, a nevezetes helyszínek és történelmi emlékművek megtekintése minden csomagban elérhető, ahogyan a túra- és idegenvezetés is része a jegyárnak.

Forrás: luxe.digital/travel/maharajas-express-review/

Címkék: luxus